02
Пон, Авг
12 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишния С. М. Македонецът е привлечен като обвиняем за това, че се опитал да вкара в България високорисково наркотично вещество. Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък – престъпление по чл.242 ал.4 предл.1 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 13 януари 2017 г. на ГКПП Капитан Андреево при влизане от Турция в България е бил спрян за щателна митническа проверка лек автомобил „ Мерцедес“, управляван от обвиняемия С. М. При последвало претърсване били открити и иззети 40 полиетиленови пликчета, съдържащи общо 6,8 кг хероин. Пакетрите били укрити в отворите на кухините на носещите греди на автомобила. Процесуално-следствените действия по делото продължават. Общата стойност на иззетото наркотично вещество е 618 300 лева.

Днес Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С. М.

СМ