16
Съб, Ян
19 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

mitnica13 става общата бройка на свободните щатове за Свиленград. След 10-годишно прекъсване във ведомството отново назначават PR-експерт

Конкурси за 5 ръководни длъжности, PR-специалист и 7 младши експерти обявява Митница Свиленград. Търсят се двама началници на отдели - на „Акцизи“ , на „Митническо оформяне“ и на „Мобилни групи и оперативен контрол”, както и трима шефове на сектори: „Изпълнително производство“ , „Управление на собствеността и изпълнително производство“ и “Разузнавателна информация и анализ на риска /денонощен координационен център”.

Освен това свободен щат е обявен и за пресаташе на митницата. Последно тази позиция във ведомството преди 10 - 11 г. заемаше Калина Петрова, назначена по време на управлението на СДС. PR-специалистът ще отговаря за медийното отразяване на работата на Митница Свиленград, ще изготвя прессъобщения, ще поддържа постоянни контакти с ведомства, институции, организации и граждани и пр.

Седемте младши експерти пък ще работят на новия супермодерен рентген, наскоро доставен на ГКПП Капитан Андреево. Както „Старият мост“ писа, двама служители от китайската фирма „Нуктек“ проведоха в свиленградската митница 5-дневно обучение за работа с тази апаратура. Курса преминаха 9 тукашни митничари.

Кандидатите за всички вакантни длъжности задължително трябва да са с висше образование. За ръководните постове се изисква да имат професионален опит, а владеенето на чужд език и компютърните умения са предимство.

През юни – юли т. г. ще бъдат обявени конкурси за нови работни места в свиленградската митница, научи „Старият мост“.

СМ

{jathumbnail off}