18
Пон, Ян
16 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Четирима кандидати са подали документи за участие в обявения конкурс за началник отдел „Акцизи“ в свиленградската митница, съобщиха от управлението на ведомството. Двама от мераклиите са местни хора, свиленградчани, един е от Хасково, а четвъртият е от Раднево. Документите на кандидатите са изпратени в Агенция „Митници“ и тепърва ще стане известно кои отговарят на изискванията и са допуснати до конкурса. Той ще се проведе в три етапа - практически изпит, тест за психологическа пригодност и интервю. Желаещите да оглавят отдел „Акцизи“ трябва да имат висше образование с минимална степен магистър и поне 6 години професионален опит или придобит II младши ранг.

В заповедта на Ваньо Танов за обявяване на конкурса са описани и допълнителни изисквания за длъжността, както и умения и квалификации, които носят предимство на кандидатите.

Както „Старият мост“ писа, началническият пост в митницата бе овакантен през август т. г. Тогава титулярката Светла Шошкова бе назначена на по-висока длъжност – зам. - началник на Митница Свиленград.

СМ