19
Сря, Юни
27 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Най-вероятно изпитите ще са в Хасково, тъй като кандидатите са много

170 души са мераклиите да се явят на обявения конкурс за 10 щата младши инспектори в свиленградската митница, стана ясно, след като изтече крайният срок за подаване на документи – 17, 30 ч. на 28 април. Кандидатите са от цялата страна, но болшинството – над 50%, са свиленградчани, научи „Старият мост“. Приетите на работа ще стартират с основната заплата за заемане на длъжността от 420 лв. Те ще бъдат разпределени както на граничните пунктове и бюра, така и в администрацията. Подборът на кандидатите ще се извърши чрез тест за професионална и езикова компетентност и психологическа пригодност и интервю. Мястото на провеждането на изпитите още не е обявено, но се очаква те да бъдат проведени в Хасково, тъй като в Свиленград няма толкова голяма подходяща зала. Така беше и през лятото на миналата година, когато имаше конкурс за 5 места за младши митнически специалист в сектор „Пътни такси и разрешителни“.

Той предизвика небивал наплив, като документи подадоха 240 души. Тогава се явиха кандидати от цяла България – от Свиленград, Любимец, Харманли, Минерални бани, Пловдив, София, Бургас и т. н. Сега обаче кандидатите за младши инспектори имат повече шансове от лани – за 1 място ще се състезават 17 души, докато миналата година  залогът бе 1:48.

В същото време, както „Старият мост“ писа, съдът масово връща на работа съкратени в края на 2009 г.  митничари. От приключилите досега дела над 70 на сто са спечелени от уволнените служители. Назначаването на нови митничари вероятно ще предизвика голям пожар в митницата, тъй като щатът ще бъде надхвърлен, смятат запознати. В същото време съдебните решения не може да не бъдат изпълнени.

СМ