15
Съб, Юни
31 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

karaivanovПърви рокади извърши новият началник Тодор Караиванов, очаква се втора вълна. Съдът върна на работа двама съкратени митничари

Първи кадрови рокади от встъпването си в длъжност извърши началникът на свиленградската митница Тодор Караиванов. От 4 април около 20-ина служители на ведомството вече са на нови работни места. Според запознати, това е само първи етап от промените, замислени от Караиванов. Очаквало се след време да има нова вълна от размествания.

Промените са извършени за повишаване ефективността на работата и подобряване на баланса в състава, заяви пред „Старият мост“ шефът на митницата. Такива рокади ще станат рутинни и ще се извършват всеки месец, допълни той. Досегашният началник на пункта Капитан Андреево Николай Караиванов е изпратен на жп гарата на мястото на Господин Господинов, сложен там от ексшефа Стефан Марашев, който поема пък поста на Караиванов. Както „Старият мост“ писа, Караиванов бе върнат преди време на Капитан Андреево от тогавашния началник на митницата Филип Александров. Разместени са и началниците на смени. Ръководителят на четвърта смяна Димитър Зафиров е махнат и пратен на работа в административния отдел „Акцизи“. На негово място е сложен началникът на трета смяна Петър Сюлеменчев.

Овакантеният от Сюлеменчев пост пък е поверен ва Стоян Стоянов, който по времето на Марашев също заемаше тази длъжност. Шефовете на първа и втора смяна Димитър Костов и Петър Недев остават по местата си. За заместник на Сюлеменчев е определен Георги Грамелов, а на Недев - харманлиецът Ангел Пачеманов. Негови колеги смятат, че така се извършва подготовката му за преминаване на по-висока длъжност. 
За първи път в практиката на тукашната митница пък жени – митничарки са дислоцирани за проверки на международните жп влакове. Смята се, че работата там е по-тежка, още повече, че само четирима служители дават дежурства. От 4 април в тази група са включени Елена Трендафилова, Юлия Андреева и Ани Орфеева.
Разместването на някои категории служители обаче не съвпада с водената политика от директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов на „застопоряване“ на някои хора на определени служби. Както „Старият мост“ писа, през последните месеци на 2010 г. всички митничари попълниха заявления, че желаят да работят на конкретно работно място и в съответствие с това от централата в София се издават заповеди.
Междувпрочем, делата за възстановяване на работа на двама съкратени служители от свиленградската митница вече са приключили окончателно във Върховния административен съд. Магистратите отмениха заповедите за уволнение на Атанас Стефанов – Бозука, който вече е започнал работа, и Христо Колев. Според запознати, очаква се съдът да върне още държавни служители, омахани от граничната служба.


СМ