18
Вт, Юни
25 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

tsigariМитничари откриха нелегални папироси в картина

Пети тир с контрабандни цигари бе заловен на ГКПП Капитан Петко войвода на 16-и февруари. Товарният автомобил с унгарска регистрация, управляван от 52-годишен унгарец, пристигнал на пункта за влизане в страната около 20,00 часа. Според представените документи возилото било натоварено с мандарини в гръцкия град Комотини. Стоката трябвало да премине транзитно през страната ни, а крайната точка била румънската столица Букурещ.

Служител на „Гранична полиция” обаче се усъмнил, тъй като товарният автомобил бил от категорията „рисков“. Камионът бил пренасочен за щателна митническа проверка на ГКПП Капитан Андрево. Оказало се, че зад тапа от цитрусови плодове в него били укрити 200 250 кутии цигари “LM” без платен налог. За компенсиране на теглото на товара, в задния край на автомобила върху кашоните била поставена допълнително ламарина. Стоката е иззета с протокол. Водачът е бил задържан от служители на териториалното звено БОП при ОДМВР-Хасково.

Това е петият тир със солидно количество контрабандни цигари, заловен на пункта с Гърция. В края на миналата година там при отделни случаи бяха спипани 4 товарни автомобила с нелегални папироси, за което „Старият мост“ писа.

Близо 4 мастербокса контрабандни цигари пък конфискуваха митничарите на ГКПП Капитан Андреево за два дни. На 13-и и 14-и февруари по метода анализ на риска при щателни проверки са били открити 1 454 кутии папироси, като са съставени 11 акта. При два от случаите цигарите са били са укрити в дъното на картина с пейзаж и в стекове с натурални сокове, като тютюневите изделия са били наредени между и под кутиите с безалкохолната напитка.

Други 512 кутии цигари и 5 килограма нарязан тютюн са иззети от 12 преминаващи лица, тъй като са били над нормата за безмитен внос. Задържаното общо количество контрабандни папироси е 1 966 кутии или 39 320 къса. Всичките 23 случая са предадени на компетентните органи.

СМ