24
Сря, Юли
37 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Недекларирани 340 000 щатски долара с левова равностойност от 622 291 лева откриха митническите служители при проверка на пътнически микробус. Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите, с цел противодействие на контрабандата.

На 15.06.2024 г. на ГКПП Капитан Андреево пристига микробус с чуждестранна регистрация. В превозното средство, управлявано от украински гражданин, са пътували седем пътници от Украйна през България за Турция. Всички те заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. При щателна митническа проверка на превозното средство във фабрична кухина зад телевизора в пътническия салон се установява, че са укрити голямо количество банкноти - щатски долари. Общата сума на установената валута е 340 000 щатски долара с левова равностойност 622 291 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата в Свиленград.