27
Пет, Ян
17 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

m 7860Само за десетина дни свиленградските гранични полицаи задържаха на ГКПП Капитан Андреево 10 леки коли и един камион, които са или крадени, или обект на лизингова и застрахователна измама.

„Серията“ започва от 16 септември, когато на границата са спрени два суперлуксозни чисто нови и много скъпи мерцедеса с немска регистрация.

При проверка се оказало, че колите са обект на застрахователна измама. На следващия ден служителите на Гранична полиция са задържали джип „Мерцедес“ с българска регистрация, откраднат в Дания. На 18 септември е хванат чисто нов „Фолксваген Тигуан“ с немски номера, който пък бил обект на застрахователна измама. „Порше Кайен“, джип, издирван в Испания, е спрян на пункта на 19 септември. Ден по-късно униформените задържали издирван в Италия камион“ДАФ.

Още един джип „Порше Кайен“, чисто нов, последен модел пробвал неуспешно да излезе през ГКПП Капитан Андреево на 21 септември. Оказало се, че колата е с пренабити номера на рамата и фалшиви документи. Два мерцедеса S350, последен модел, пък бяха хванати на 24 септември. Най-пресният случай е от 26 септември, когато на пункта са задържани мерцедес и мицубиши.

Луксозните „Мерцедес“ - и и едното порше са били предназначени за купувачи от Арабския свят.

СМ