27
Пон, Май
14 Нови статии

Гранична полиция
Инструменти
Шрифт

poslanikПосланикът на Франция в България Филип Отие и аташето по вътрешна сигурност към посолството Себастиан Морас посетиха във вторник /13-и март/ ГКПП Капитан Андреево и се запознаха с работата на граничния пункт и на „зелена граница“.

Пред дипломатите била представена дейността по охраната и контрола на външната граница на ЕС, интегрираната система за наблюдение и организацията на контролната дейност на пункта. Посланикът се запознал с последните инициативи за актуализиране на международноправната база за гранично-полицейско сътрудничество с Турция и операциите на агенция ФРОНТЕКС. Служителите на ГД „Гранична полиция” представили и статистически данни за миграционния натиск в зоната на отговорност на ГПУ-Свиленград.
По-късно делегацията на френското посолство посетила и Дома за временно настаняване на чужденци в Любимец. Според осведомени се очаква на 19-и и 20-и март и австрийският посланик у нас Герхард Райвегер да посети ГКПП Капитан Андреево, придружаван от зам.-министъра на вътрешните работи Димитър Георгиев.

СМ