27
Съб, Ное
22 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

Няма усложняване на обстановката по българо-турската граница. Това заяви днес сутринта, 29-и февруари, на брифинг на ГКПП Капитан Андреево директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ Светлан Кичиков.

С днешна дата има само два опита за преминаване на границата в района на Капъкуле от две малки групи бежанци, но те са бързо предотвратени от турските сили за сигурност, удочни той.

Според него за спокойната обстановка много са повлияли разговорите по телефона между нашия премиер и турския президент. Няма как един такъв проблем да бъде решен без дипломацията, и то на най-високо ниво. подчерта Светлан Кичиков.

Въпреки това по българо-турската граница са изпратени допълнителни сили за охрана – жандармерия и полиция, каза директорът на ГДГП. Ще останем тук докато е необходимо, пък бе лаконичният отговор на зам-директорът на Националната полиция. Тодор Гребенаров.

Подсигурена била и охраната по българо-гръцката граница. Тъй като там няма ограда, сме засилили охраната с технически съоръжения и жива сила, увери СветланКичиков.

Усложнена оставала обстановката по турско – гръцката граница в района на Пазаркуле.