23
Чет, Сеп
25 Нови статии

Граница
Инструменти
Шрифт

От началото на месеца рязко се засили трафикът на идващи от Западна Европа турски гастарбайтери през Капитан Андреево. Най-натоварено е движението в края и началото на седмицата, когато автомобилите на талази се изсипват на граничния пункт. В пиковите дни само в едната посока обработваме по над 3000 леки коли с около 10-12 хиляди пътници в тях, като са отворени и десетте изходящи платна, съобщиха от Гранична полиция.

От митницата също казаха, че са подсилили смените, за да се справят с големия наплив. Въпреки подкрепленията, понякога опашките от редящи се автомобили достигат 1-2 километра. В понеделник сутринта чаках 1,5 ч. на нашия пункт и 2,5 ч. на турския, негодува куфарен търговец от Свиленград. Опашките по магистралата обаче са добре дошли за просещите ромки, които с деца на ръце обикалят чакащите коли.

Голямото задръстване обаче се очаква след месец, когато гастарбейтерите започнат да се завръщат от Турция, отбелязват гранични служители. Тогава и в двете посоки се оформят огромни опашки. На входящите платна обстановката е още по-тежка, поради по-обстойния митнически контрол.

СМ