19
Нед, Май
24 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Състезатели от България станаха победители в международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години, провел се в Свиленград.

Турнирът, който е трета категория от Тенис Европа, продължи 9 дни – от 27 август до 4 септември, на кортовете край р. Марица. В него се включиха 64 участници от България, Англия, Австралия, Турция, Гърция, Украйна, Русия и Испания. Тази година в надпреварата, която се провежда за 23-ти пореден път тук, участваха по-малко състезатели от чужбина заради пандемията.

При девойките на сингъл финалът бе български. Победителка стана Боряна Иванова, наложила се над Елеонора Тонова.

Юношеският финал изправи един срещу друг нашия Васил Русанов срещу Емре Атламис от Турция. Двубоят премина оспорвано, като се стигна до тайбрек. След разменено предимство българинът спечели срещата. Купите на победителите връчи президентът на Клуба по тенис в Свиленград Красимира Цингова.

Както и досега, организацията на турнира в Свиленград премина при супер високо ниво, сподели международният съдия по тенис Любомир Баденски. И състезатели, и треньори са на мнение, че това е един от най-гостоприемните турнири, подчерта той. Лично аз искам да благодаря на Красимира и Слави Цингови за отлично свършената работа, изтъкна Баденски, който 22 години вече съдийства турнира в Свиленград.