25
Съб, Май
17 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Георги Георгиев загуби само един сет, става първа ракета на България

Състезателят на тенис клуб „Свиленград“ Георги Георгиев спечели заключителния за годината Мастър турнир за деца до 11 г. в България. Силният турнир представляваше и квалификация по програмата на БФТ - 3Т "Тенис Тийм Талант" за състава на националния отбор на страната за 2018 г.

Спечелвайки го, Георги си осигури място в националния отбор и догодина, като най-вероятно ще бъде първа ракета на България в европейските купи. Надпреварата се проведе на кортовете на ТК „15:40“ в София и в нея имаха право да участват 8-те най-добри при момичетата и момчетата в тази възраст според ранглистата на БФТ.

Всички тенисисти играха в група по 4, първите двама от които продължиха на полуфинали и финали, а вторите разпределиха местата от 5-о до 8-о. Георги спечели и трите си мача в групата, като загуби само един сет. На полуфиналите той надигра Александър Василев (ТК „15:40“, Сф) с 6:3, 6:1, а на финала даде само един гейм на Павел Маринов (ТК „Купер Спорт“, Вн) – 6:0, 6:1. Георги бе награден като шампион от официалните представители на програмата 3Т - Кирил Берон и Кристоф Кота.

Изминаващата година бе изключително успешна за талантливото наше момче. Като част от националния отбор до 12 г. Гого се представи много добре, въпреки че бе най-малкият по възраст. Участва в 7 международни турнира. Игра полуфинал на сингъл и финал на двойки на "Битоля оупън" през месец август и достигна четвъртфинална фаза на сингъл и полуфинална фаза на двойки в още три международни турнира от веригата на Тенис Европа /Джи ти къп - Анталия, Редута къп и Спорт палас - Сливен/. На държавно ниво достигна до второ място в ранглистата на 12 годишните. Стана пети на "Дач боул интернейшънъл" в Холандия в началото на годината. Бе полуфиналист на сингъл и в "Дуброник Дад боул" в Хърватска през месец юни.

Като награда за спечелването на "Чемпионс боул" в Испания, Георги имаше двуседмичен престой в Европейската тенис база в гр.Залцбург - Австрия, където с него работеха световноизвестни треньори от европейския елит. В края на ноември му предстои пътуване до Босна и Херцеговина, където ще участва в последния за годината международен тунир на Тенис Европа.

СМ