21
Пет, Юни
21 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

10-годишният Георги Георгиев стана пети на състезание в Холандия

Свиленградчанинът Георги Георгиев спечели турнира по тенис до 12-годишните за купа “Кенана”. Надпреварата се проведе на кортовете на ТК “Хасково” и една от осемте държавни турнири от календара на Българската тенис федерация за тази възрастова група.

В състезанието се включиха 36 момчета до 12 г., като Гого бе единственият поставен в основната схема, който достигна до призовите места. Той вдигна шампионската купа след оспорван финал срещу Илиян Радулов от ТК “СКАЛАТА”-Пловдив с резултат 3:6, 6:1, 7:5. Преди това нашето момче се справи отлично срещу Дейвид Симеонов от ТК “Кисти”-Дряново (7:5, 6:0), Давид Славчев от ТК “Левски”-София (6:0, 6:3) и Анас Маздрашки от ТК “Егалите” -Несебър (6:3, 1:6, 6:0).

Георги е изключително доволен от успеха си. Той сподели пред “Старият мост”, че турнирът е бил доста труден за него. “Дадох всичко от себе си, но нямаше как да се справя без огромната подкрепа на треньорите си Добромира, Марин и Елена. Благодаря на Слави Цингов и съпругата му Красимира и не на последно място на семейството си”, заяви Гого. Малкият тенисист каза още, че се чувства изключително приятно, когато усеща подкрепата, получена от класната си ръководителка Огняна Петрова, директорката на ОУ “Иван Вазов” Ася Райкова и на всички останали учители и приятели в школото. Доволен е, че с играта си дава поводи името на Свиленград да се споменава с респект сред подрастващите спортисти.

В момента Георги е на международен турнир в Анталия. До приключване редакционно на броя ни той бе изиграл една среща, в която не даде нито гейм на съперника си Орхан Селеклер и завърши мача с 6:0, 6:0.

Само преди седмица пък Гого се завърна от Холандия, където участва в състезание от веригата на Ten pro connecting junior tour. Там той се класира на пето място, като спечели пет мача и загуби само един, и то от шампиона в надпреварата.

Впрочем, в началото на тази година Гого излезе от възрастовата група на 10-годишните и вече се състезава с юношите до 12 г. Той започна 2017-а като четвъртфиналист на Зимното държавно първенство в зала. Предстоят му състезания в България и много по-сериозни предизвикателства – участия в няколко международни турнира от официалния календар на Тенис Европа, за които той ще пътува с националния отбор на България.

СМ