17
Сря, Юли
30 Нови статии

Шахмат
Инструменти
Шрифт

Въпреки че първоначално стартира много добре и завоюва добри позиции свиленградският шахматист Сашо Андреев остана назад в крайното класиране на провелото се в Анталия световно първенство. С 4,5 точки 15-годишният нашенец се нареди на 85-о място сред 119 състезатели от цял свят в групата до 16 години. Другият представител на България в същата възрастова група – Васил Кръстев, има същия брой точки, но остана на 94-о място по допълнителния показател.

В първите седем кръга Сашо натрупа актив от 4,5 точки и бе на предни позиции в класирането. След това обаче започна да губи партиите и изостана.

Не съм доволен от представянето си, играх добре до шести кръг, тогава бях девети във временното класиране, разказа свиленградчанинът след завръщането си от Анталия. После имахме почивен ден, след който започнах да губя партиите, може би ми се наруши ритъмът, а е възможно и умората да е оказала влияние, обясни Сашо, който има ело 2163. На първенството на планетата му се паднаха силни съпреници с коефициенти над 2300. Играх с арменци, грузинци, както и с представители на Индия, които доминираха в надпреварата, каза свиленградчанинът.

Елена МИХАЛЕВА