17
Пон, Юни
27 Нови статии

Шахмат
Инструменти
Шрифт

Янко Бозев вече е вписан като председател на свиленградския шахматен клуб. Това стана ясно миналата седмица, когато на свое заседание състав на Хасковския окръжен съд прие промяната в обстоятелствата и вписа новия Управителен съвет, в който влизат Малек Хусеин, Георги Караславов, Манол Янчев, Ганчо Пейков и Янко Бозев за председател. В Контролната комисия пък са Живко Великов, Димитър Митрев и Атанас Георгиев.

Както е известно, в края на септември бе проведено общо събрание на шахматния клуб. На практика на едно и също място и по едно и също време се проведоха две паралелни събрания, за което „Старият мост“ писа. На едното бе избран за председател Янко Бозев. На другото пък бе гласувано доверие на досегашния управителен съвет с председател Стефан Шомов.

Ние също сме подали документи в Хасковския окръжен съд и чакаме решение, смятам, че другата седмица то трябва да излезе, каза пред „Старият мост“ Стефан Шомов. Мнението ни е, че нашето събрание е легитимното, ако съдът реши друго, ще обжалваме, допълни той.

СМ