05
Нед, Фев
23 Нови статии

Кикбокс
Инструменти
Шрифт

Състезателят на свиленградския клуб по кикбокс „Тангра“ Продан Йовчев завоюва поредния си голям успех. Нашенецът стана балкански шампион на провелата се от 28 до 30 май в Бургас Балканиада.

Продан бе повикан да се състезава за България в националния отбор, след като през тази година спечели три републикански титли в различни стилове на кикбокса. На Балканиадата той премери сили в категорията до 60 кг във фул контакт. По пътя си до финала свиленградчанинът безпроблемно преодоля всичките си съперници. В последния двубой той се наложи над представител на Сърбия – държавата, която спечели първо място в отборното класиране на първенството. Тимът на България се нареди втори, а трети станаха Турция и Босна и Херцеговина.

В Балканиадата участваха кикбоксьори от над 10 държави – Сърбия, Турция, Румъния, Македония, Хърватска, Черна гора, Молдова и др.

Продан Йовчев става балкански шампион за втори път. Първата такава титла той спечели на първенството в Охрид през 2008 г. Талантливият кикбоксьор в две поредни години – през 2008 и 2009 г., бе излъчван за спортист N 1 на Свиленград в традиционната анкета на вестник „Старият мост“.

Елена МИХАЛЕВА