Кикбокс
Инструменти
Шрифт

Състезателят на свиленградския клуб по кикбокс „Тангра“ Продан Йовчев завоюва поредния си голям успех. Нашенецът стана балкански шампион на провелата се от 28 до 30 май в Бургас Балканиада.

Продан бе повикан да се състезава за България в националния отбор, след като през тази година спечели три републикански титли в различни стилове на кикбокса. На Балканиадата той премери сили в категорията до 60 кг във фул контакт. По пътя си до финала свиленградчанинът безпроблемно преодоля всичките си съперници. В последния двубой той се наложи над представител на Сърбия – държавата, която спечели първо място в отборното класиране на първенството. Тимът на България се нареди втори, а трети станаха Турция и Босна и Херцеговина.

В Балканиадата участваха кикбоксьори от над 10 държави – Сърбия, Турция, Румъния, Македония, Хърватска, Черна гора, Молдова и др.

Продан Йовчев става балкански шампион за втори път. Първата такава титла той спечели на първенството в Охрид през 2008 г. Талантливият кикбоксьор в две поредни години – през 2008 и 2009 г., бе излъчван за спортист N 1 на Свиленград в традиционната анкета на вестник „Старият мост“.

Елена МИХАЛЕВА