15
Съб, Юни
31 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Срещите стартират на 20 февруари

Шест отбора, разпределени в две групи, ще премерят сили в тазгодишното издание на турнира по футбол на малки вратички за Купа „3 март“ в Свиленград. Това са: в А група – „Старбет“, „Изгрев“, „Ла Масия“, в Б група – „Евророма“, „Новобранците“ и „Гарата“.

Мачовете стартират на 20 февруари на спортната площадка в кв. „Изгрев“. Жребият бе изтеглен на 10 февруари. Първата среща ще е между съставите на „Старбет“ и „Изгрев“ в 18:00 ч., а на 21 февруари ще играят пак от 18:00 ч. „Евророма“ срещу „Новобранците“.

Футболните срещи се провеждат в две полувремена от по 20 минути всяко, с 5 минути почивка. За победа се присъждат 3 точки, за равен 1 точка. От групите за втората фаза на турнира се класират първите два отбора. Предвижда се срещите от груповата фаза да приключат на 26 февруари. Във втората фаза на турнира ще се играе по системата на елиминиране.

Финалът и двубоят за трето и четвърто място ще бъдат на националния празник 3 март от 10:00 и 11:00 ч. След мачовете ще се състои и награждаването. Победителите ще получат купа, грамота и 250 лева. Наградите за второ и трето място са съответно грамоти, 150 лв. и 100 лв. Ще бъдат определени и традиционните призове за голмайстор и най-добър вратар.

Турнирът по футбол на малки вратички за Купа „3 март“, който се организира от Общинската администрация, се провежда в Свиленград от 1996 г.

На заглавната снимка: „Ник‘во развитие“ - победителите в турнира през 2022 г.