19
Нед, Май
24 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

223 000 лв. от бюджета на общината за 2010 г. да бъдат отпуснати на ФК „Свиленград 1921“ иска ръководството на тукашния футболен клуб. Според подадената до председателя на ОбС Таня Коларова и до кмета инж. Георги Манолов молба парите са необходими за тренировъчни и официални екипи, топки, обувки, медикаменти, храна, пътувания за мачове, съдийски такси, препарати за пране и къпане, картотекирания, разходи по домакински мачове, функционални медицински прегледи и др.

Искането бе разгледано на заседания на Бюджетна комисия и на Комисията по здравеопазване, социални дейности и спорт /КЗСДС/ към ОбС. В нито една от тях обаче не се стигна до категорично решение, тъй като мненията на членовете им бяха различни.

На заседанието на КЗСДС присъства и президентът на ФК „Свиленград 1921“ Стефан Милушев, за да обясни на общинските съветници необходимостта от отпускането на средствата. При малък бюджет няма да можем да привлечем добри футболисти и отборът няма да има добро развитие, каза Милушев. Той подчерта, че се е съгласил да стане президент на тукашния футболен клуб, за да помогне с името си на отбора. Искаме да имаме възможност да зарадваме хилядите почитатели на този спорт в Свиленград, каза футболният бос.

Ние сме привърженици на футбола, но сме и общински съветници и сме отговорни къде ще отидат парите, събрани от данъците, каза Атанас Атанасов от БСП. Той подчерта, че към момента изпълнението на приходната част на бюджета е 67 %. Ще се създаде дефицит, който ще трябва да се плаща следващата година, заяви Атанасов. Все още нямаме рамка на бюджета за 2010 г., не се знае какви ще са местните приходи и колко ще е държавната субсидия, допълни той. Атанасов направи предложение въпросът за финансирането на футболния клуб да се отложи и да се разгледа при обсъждането на бюджета за 2010 г. Трима съветници бяха за неговото предложение, останалите трима се въздържаха. 3:3 е резултатът от гласуването в Бюджетна комисия. Въпросът е включен в дневния ред за заседанието на ОбС във вторник, като е внесена докладна записка от д-р Васко Арнаудов за отпускане на парите.

Миналата година пак по искане на ръководството на ФК „Свиленград 1921“ бяха отпуснати 230 000 лв.

Елена МИХАЛЕВА