18
Чет, Апр
26 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

ФК „Свиленград“ стартира изцяло обновен

Футболната общественост иска проверка на публичните средства, изразходвани от ФК „Свиленград 1921“, и оставка на ръководството му

През есенния сезон на първенството в А окръжна футболна група стартира участието си обновеният ФК „Свиленград“. Така два стават тукашните отбори, които ще се състезават в групата през новото първенство – ФК „Свиленград 1921“ и ФК „Свиленград“, чийто президент доскоро беше д-р Христо Минков.

До този прецедент се стига заради несъгласието на местните футболисти с начина, по който се управлява ФК “Свиленград 1921“, споделиха от ръководството на ФК „Свиленград“, чийто нов президент е Христо Георгиев. Клубът е и с изцяло обновен Управителен съвет от 20 души. Всички футболисти във ФК „Свиленград“ са местни момчета, които ще играят за града ни без заплащане, а само за удоволствието от играта и за съгражданите си. Треньори на мъжете ще са бившите футболисти Димитър Георгиев и Христо Гуджев, а на децата – Анастас Попов.

От ФК „Свиленград“ посочват, че ръководството на ФК „Свиленград 1921“ е докарало до дъното футбола в общината. Също така, по думите им, липсвало прозрачност в разходването на публичните средства, налети в противниковия тим. Припомняме, че ежегодно общината отпуска пари за ФК „Свиленград 1921“ на стойност близо 100 000 лв. за мъжки и детски футбол, отделно клубът получава и сума от спонсор - 50 000 лева на година, както и пари от родители за такси, екипи, лагери и турнири. Клубове с пъти по-малко финансиране имат много по-високи спортни резултати.

Заради липсата на доверие и ниските резултати футболната общественост в Свиленград поиска да се направи проверка на начина по който се изразходват публичните средства, които ръководството на ФК „Свиленград 1921“ управлява. Футболната общественост  излиза с единодушно решение да поиска оставката на ръководството, което доведе до най-ниското класиране на мъжкия отбор в А окръжна група и много ниското ниво на развитие на детско-юношеския футбол.

На снимките: Мъжкият отбор на ФК „Свиленград“ и детският отбор с треньор Ан. Попов