14
Нед, Апр
13 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

15-годишният Мирон Асенов стана вицерепубликански шампион с „орлите“ в Елитната юношеска група по футбол

Свиленградчанинът Мирон Асенов се очертава като най-силния играч в юношеския отбор по футбол до 15 години на „Лудогорец“. Освен с бързина и завидна техника, играещото като дясно крило наше момче се отличава и с отлични реализаторски качества.

Тази година Мирон стана голмайстор на отбора и има основен принос за спечелването на сребърните медали в републиканското първенство, като малко не достигна да изместят шампиона ЦСКА. През пролетния сезон Мирон е отбелязал 10 гола за отбора си, има и 8 асистенции.

Ето какво написа разградски сайт след двубоя между „Лудогорец“ и „Добруджа“, играл се в Добрич. „ През втората част в игра влезе Мирон Асенов и осезаемо раздвижи атаката на разградчани. Точно Асенов изравни 50-тата минута. Той стигна първи до една изпусната от вратаря на „Добруджа“ топка и я прати в мрежата... Крайното 3:1 оформи отново Мирон Асенов. Той получи пас в дълбочина, надбяга двама защитници и реализира.“____

Мирон Асенов заминава за разградския клуб преди три години. Дотогава той тренира и играе в свиленградския детски отбор с наставник Анастас Попов. Съгледвачи са го харесали и препоръчали на „Берое“ и „Лудогорец“. В крайна сметка се озовава при „орлите“. Преди да замине талантливият футболист е петокласник в СУ „Д-р Петър Берон“.

Новият му клуб веднага го записва в Спортното училище в Разград и настанява безплатно в общежитие с прекрасни условия, споделя дядо му Емил Асенов. Внукът ми от 7-годишен рита топката. Вярвам, че го чака добро бъдеще като футболист. В това съм убеден не само аз, но и треньорите му в „Лудогорец“, с които съм разговарял, разкрива гордият дядо.

Снимки: 1. Юношеският отбор до 15 години на "Лудогорец". 2. Снимка с купата на мъжкия отбор на "Лудогорец"/ Мирион е вдясно/.

СМ