14
Пет, Юни
30 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Голмайстор на състезанието стана Мирон Асенов от нашия отбор

Отборът на „Свиленград-1921“ стана втори на турнира за Купата на Асоциацията на българските футболисти (АБФ). Състезанието, което е част от националната програма „Децата и футболът“, се проведе в Хасково на 30 май. В него се включиха 8 отбора от областта, в чийто състав влизат деца до 12-годишна възраст. Надпреварата се организира от АБФ, Българския футболен съюз, Министерството на младежта и спорта.

На финала свиленградчанчета паднаха от тима на Димитровград с 1:4. В мача за третото място тимът на „Червените дяволи“ (Хасково) победи съгражданите си от „Асти АБ“ (Хасково) с 2:0. На 5-о място приключи отборът на „Харманли 04“, който надигра „Бригада“ (Димитровград) с 2:0. В двубоя за 7-ото място „Раковски“ (Ивайловград) се наложи над АФК „Хасково“ с 1:0.

Всички участващи отбори получиха пълна футболна екипировка и футболни топки, осигурени от организаторите на турнира. На индивидуалните призьори бяха връчени специални предметни награди, осигурени от генералния спонсор на Националната програма „Децата и футболът“ – Кока-Кола. Мирон Асенов от „Свиленград-1921“ бе провъзгласен за голмайстор на турнира. Нашето момче успя да се разпише с точни попадения в противниковата врата шест пъти.

Освен кметът на Хасково Добри Беливанов, официални гости на турнира, които участваха в награждаването на младите таланти, бяха Диан Александров – шеф на спорта към община Хасково, Митко Маринов - председател на Областен съвет на БФС – Хасково, хасковските футболни легенди Костадин Латинов и Георги Куманов, Васко Петев - председател на съдийската комисия към БФС – Хасково, Веселин Тонев - председателят на СТК към БФС – Хасково и генералният секретар на АБФ Георги Бойчев.

СМ