20
Чет, Юни
28 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Четирима нови футболисти от Пловдив ще попълнят редиците ни

Първа за годината тренировка проведоха футболистите на ФК „Свиленград 1921“. Старши треньорът Иван Ангелов - Сарандито и помощниците му Анастас Попов и Емил Овчаров изведоха отбора на стадион „Колодрума“ на 15 януари. По традиция, преди да излязат на терена, домакинът Мавроди Попов лисна кофа с вода пред момчетата за късмет и безконтузна игра.

С четирима нови футболисти от Пловдив ръководството на клуба ще се опита да подсили отбора, тъй като през този полусезон битката за оставане в групата ще е жестока. Това са: бившият капитан на „Марица“ (Пловдив) Веделин Сердарски - вътрешен халф; бившият младежки национал Стоян Марудов – ляв бек, който идва от „Дунав“ (Русе); бившият аматьорски национал Михаил Михайлов – централен защитник, пристига тук от „Марица“ (Пловдив); Атанас Севов – десен бек, бивш играч на „Локомотив“ (Пловдив). Те ще играят при напълно еднакви условия с останалите момчета, подчерта президентът на клуба Георги Георгакиев. Няма как да ги делим, тъй като това ще доведе до раздор в отбора. По думите му и новите нямало да получават заплати, а щели да имат възможността да се борят за прилични премии при победа. Единствено ще им се заплащат пътните до Свиленград. Четиримата ще идват тук два пъти седмично. През останалото време ще тренират в Пловдив по специално изготвена от нашите треньори програма, заяви Георгакиев.

Освен това в отбора се завръща и познатият на местните фенове Костадин Желев, който миналата година се подвизаваше в Орестиада. Двама пък напускат първия отбор и отиват при дубъла. Петър Кръстев си тръгва, тъй като е студент и му трябва повече време за учене. Другият футболист, който напуска редиците, е Петър Вълков (Парапината).

Пред „Старият мост“ Георгакиев сподели, че ръководството ще продължава да разчита основно на местни футболисти, като 85 % от състава е от свиленградчани. „В началото на първия полусезон нещата не вървяха добре, но не можеше и да очакваме друго. От 15 г. насам за пръв път отборът ни е съставен изцяло от местни футболисти. Трябваше им време да натрупат опит и самочувствие. В последните няколко кръга нещата вече започнаха да се нареждат. Дотук натрупахме 17 точки, което е добре и ни помогна да останем на повърхността. Надявам се, че момчетата ще продължат да се борят със същия хъс за победа и отборът ще тръгне във възходящ ред. Трябва само да си повярват“, заяви още президентът на клуба. По думите му целта била да се изгради стабилен отбор, който през новия сезон да не се притеснява от отпадане от Югоизточна В аматьорска футболна група.

Пет мача ще изиграе ФК „Свиленград 1921“ в предсезонната си подготовка. Първият е на 27 януари срещу Димитроврад. На 3 февруари момчетата ще се изправят срещу тима на Хасково, а на 10 февруари – срещу Борислав. Официалното представяне на отбора ще е на 17 февруари на стадион Колодрума, като все още не се знае срещу кой отбор ще играят нашите. Петата контрола е в процес на договаряне.

Стартът на полусезона ще е на 24 февруари. Тогава гостуваме на първия в групата ни - „Арда“ (Кърджали), който в миналия полусен от 17 мача има 2 равенства и нито една загуба. Следващият мач ще е на 3 март срещу четвъртия в групата - „Карнобат“. Срещата ще е на наш терен.

Диляна ЦВЕТКОВА