24
Сря, Юли
37 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

treniorНовият старши треньор на ФК „Свиленград 1921” е Стоян Димитров. Той идва от детско-юношеската школа на „Ботев” (Пд) и „Ботев 2002” (Пд) и има амбицията да класира местните „кариоки” минимум на 4 - 5-о място във “В” Югоизточната футболна група. Димитров е 40-годишен, професор е по футбол в Пловдивския университет. Той бе представен от изпълнителния директор на клуба Антон Пенчев, който обяви, че новият треньор поема управлението на ДЮШ и мъжката формация. Стоян Димитров даде специално интервю за „Старият мост”.

- Какви са ви първите впечатления след срещата с инж. Георги Манолов ?

- Спокоен съм, след като разговарях с г-н Манолов. Имам уверение от него, че ще има стабилност в клуба, както е било досега. Спокоен съм по отношение на работата. По-скоро съм амбициран да се докажа в професията, защото досега съм се занимавал с детски и младежки отбори.

- Харесва ли ви базата?

- Мога смело да заявя, че базата ви е по-добра от тази на пловдивските отбори. Трябва да поздравя ръководството и общината за направеното.

- Колко нови футболисти да очакваме на “Колодрума”?

- Засега съм се спрял на 6-7. Предварителни разговори са водени със Светослав Енчев (вратар), Йордан Вранчев (централен защитник), Алил Кардашев (десен защитник) и 21-годишната звезда на Ботев – Васил Кочев, който е син на легендата Иван Кочев (б.а. - с 281 мача и 12 гола в "А" група и 13 мача за националния отбор).

- Как ще протече подготовката на тима?

- От 4-ти до 26-и юли сме в Свиленград. После отиваме в Брацигово, където ще изиграем няколко контроли с пловдивските отбори. Там ще сме до 6-и август, а на 7-и отново сме тук.

- На какъв игрови стил ще заложите?

- По принцип е важно да играем красиво и да не правим грешки в защита. Затова залагам на желязна дисциплина в защитата.

Интервюто взе: Велко ВЕЛЕВ