19
Сря, Юни
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Фернандо Сашев стана вицешампион на Държавното лично първенство по бокс за ученици. Надпреварата се проведе в Плевен. Над 160 боксьори от 47 клуба в цялата страна се включиха в нея. Те премериха сили в 21 категории, като свиленградчанинът се боксира при 90-килограмовите.

До финала Фернандо стигна след като вчера победи шампиона на България Злати Пенчев. Само неопитността на нашето момче не му позволи днес да спечели златото. Не трябва да се пропуска факта, че той се качва на ринга за трети път, при това се изправи срещу класния боксьор на „Кико“ (София) Ачо Александров.

„Фернандо се представи отлично. Бъдещето е пред него. Тази загуба на финал се равнява на победа. Продължаваме напред“, каза треньорът му Людмил Димитров, който не пропусна да благодари на всички, оказващи подкрепа на клуба и състезателите.

Това е поредно отличие за свиленградския клуб по бокс „Армата“, който съществува от едва две години. Преди малко повече от седмица сребро на клуба донесе Сумее Шаиб. Тя се състезава в категория до 60 кг при девойките, участващи в Държавния личен шампионат в Ямбол.