17
Сря, Апр
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

С три медала се завърнаха борци от Свиленград и Любимец от два силни турнира. И двете надпревари бяха международни, провеждайки се години наред.

Състезатели на СКБ „Христо Ставрев“ завоюваха сребро и бронз по време на „Еньо Вълчев“ в Димитровград. С медали се окичиха братята Галин и Валентин Георгиеви. Галин се завоювасреброто в категория до 48 кг, в която участваха 25 борци. Той отстъпи на финала на представител на Македония. Брат му спечели бронз в по-тежката категория до 59 кг, в която се включиха 24-ма представители на спортни клубове.

В турнира участие взеха над 100 деца от 16 клуба от България, Гърция, Северна Македония и Турция. Надпреварата се организира за 15-и път, като бе открита от кмета на Димитровград Иво Димов, председателя на димитровградския клуб Георги Петров и представители на турската федерация по борба.

Борците от Любимец пък участваха в ХІІ Международен турнир по свободна и класическа борба „Данко Дачев“. В надпреварата, която се проведе в Бургас, се включиха 270 млади състезатели от Турция, Украйна и 20 клуба от България.

Представителят на „Любимец – 2015“ Александър Шекиров показа завидни умения в категория деца до 35 кг свободен стил. След няколко грешки обаче от своя страна той се окичи с бронзовия медал.