Спорт
Инструменти
Шрифт

На състезание в Габрово Магдалена Цветанова завоюва два бронзови медала

Свиленградчанката Магдалена Цветанова е безспорен лидер в ранглистата по бадминтон в дисциплината жени двойки трето ниво. През този състезателен сезон тя има спечелени 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медали.

Поредните си две отличия свиленградчанката спечели по време на четвъртия кръг на Националната верига по бадминтон, който се проведе в Габрово.

В традиционно силната за нея дисциплина жени двойки трето ниво този път с партньорката си от София Ивелина Иванчева останаха трети. 

Известно отстъпление показа Магдалена и в дисциплината жени единично четвърто ниво. Тук тя загуби от две състезателки, които победи преди месец в Пловдив и закономерно остана трета и с бронзов медал.

Личен успех постигна Живко Тенев в дисциплината мъже единично четвърто ниво. След убедителни победи в груповата фаза той се класира за първи път на полуфинал. Въпреки че направи добри игри, той загуби полуфинала, а след това и малкия финал. Така в крайното класиране Живко остана на четвърто място.

Личен успех постигна и Здравко Георгиев в дисциплината смесени двойки четвърто ниво. Заедно със своята партньорка от София Магдалена Сенчишин те играха полуфинал срещу шампионите и загубиха.На финала за третото място Здравко и Магдалена отстъпиха след добра игра и станаха четвърти в крайното класиране.