Други
Инструменти
Шрифт

ВК „Любимец – 2010“ спечели второ място на финалното първенство по мини волейбол за момичета до 12 години.

Въпреки че бяха по-малки от опонентите си, малките състезателки се справиха отлично на игрището и доказаха, че са достойни последователки на досегашните шампионки на клуба.

Турнирът се проведе на 11 и 12 юни в Стара Загора, а отборът на Любимец бе разпределен в Първа група, заедно с отборите на „Лудогорец“ – Разград, „Перун“ – Варна и „Багира“ – Казанлък.

В двудневното състезание нашите волейболистки се наложиха над отборите в групата – Разград и Казанлък с 2:0 гейма, победиха „Перун“ – Варна с 2:1, но загубиха от победителя във Втората група – Царево с 2:1 гейма. Този резултат ги нарежда на второ място в крайното класиране.

За да стигнат до финали, момичетата имаха поредица от победи над своите опоненти. На 4 и 5 юни в Любимец се проведе Регионален турнир по волейбол, където бяха домакини. Амбицията за победа се оказа много силна и те се наложиха над отборите на Димитровград и Бургас с 2:0 гейма.

„Радвам се , че момичетата завоюваха второто място, въпреки че имахме реален шанс да получим златото. Децата показаха добра игра и дисциплина, което допълнително ни помогна да се преборим с толкова сериозни противници. Има още по какво да работим, но им трябва още спортен опит “, заяви треньорът Трифон Трифонов.