03
Нед, Мар
27 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Отборът ни е изграден изцяло от нови състезатели, трениращи едва от 10-ина дни

На пето място завърши отборът „Млад огнеборец“ към СУ „Д-р Петър Берон“ на турнира за Купа Свиленград. Надпреварата се проведе днес (20 май) на стадион Колодрума.

В нея участие взеха 9 отбора – Шумен, Чирпан, Провадия, Айтос, Свиленград, с. Опан, Елхово, Димитровград и Хасково.

Както е по регламент, състезанието премина в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. И в двата етапа класирането беше едно и също – на първо място се наредиха младите огнеборци от Шумен, на второ бяха тези от Чирпан, а на трето – от Провадия. Такова бе и подреждането в комплексното класиране. Шуменци вдигнаха и Купа Свиленград, която им бе връчена от кмета арх. Анастас Карчев.

Впрочем, състезателите на Свиленград играха изключително сърцато и дадоха всичко от себе си за победа. Трябва да изтъкнем факта, че нашите, наред с представителите на Хасково и Провадия, бяха най-малките участници в турнира. Въпреки крехката си възраст те доказаха, че не са за подценяване. Отборът ни е изцяло нов, като децата тренират заедно едва от десетина дни. Буквално започвайки от нулата.

Доволна съм от представянето на състезателите ни, сподели инструкторът им Антоанета Колеманова – единствената в България с републикански титли по пожароприложен спорт и като състезател, и като треньор. Децата дори надминаха очакванията ми, тъй като всички са нови и се явяват за пръв път на толкова силна надпревара, подчерта тя. По думите ѝ много труд и усилие коствали за постигането на добър резултат, но времето не стигнало за отлично представяне. Колеманова и помощникът ѝ Славей Фердинандов заявиха надежда, че за Републиканското първенство, което ще се проведе в Албена на 3 юни, младите огнеборци на Свиленград ще имат повече време за подготовка и класирането им ще бъде по-престижно от това днес.