25
Съб, Май
17 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

В първата си среща победихме състава на Александруполи с 23:21

Хандбален отбор за ветерани бе създаден в Свиленград. Инициативата е на юрисконсулта на тукашната митница Тодор Стамболиев. В тима са се включили около тринадесетина свиленградчани, които преди години са тренирали този спорт в Левка под ръководството на наставника Неделчо Колев. В отбора са бившият зам.-кмет Николай Колев, ел.монтьорът Иван Тодинов, Петър Киряков, който е пенсионер, и др.

В първата си среща местните хандбалисти имаха за съперници ветераните от Александруполи, чийто треньор е хасковлията Тодор Даскалов. С него се познаваме от юношеските си години, разговаряхме и решихме да направим един мач, разказа Тодор Стамболиев, който е треньор, организатор и мениджър на нашия отбор. Двубоят се игра в закритата зала в Александруполи на 21-ви ноември /събота/. В нея свиленградчани показаха превъзходство и се наложиха над съперниците си при резултат 23:21. На срещата присъства проф. Веселин Маргаритов, който е родом от село Левка и е декан на спортния факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“. След двубоя свиленградчани са поканили ветераните от Александруполи да им върнат визитата. Планираме мачът да се играе в залата в Хасково, това предстои да се уточни, каза Тодор Стамболиев. Той пожела специално да благодари на фирма „Бойдеви“, която е превозила хандбалистите до гръцкия град безплатно. На нашите им предстои и среща в Пловдив в залата на ПУ „Паисий Хилендарски“, като съперник ще им бъде отбор от Града под тепетата или от село Труд. Освен това свиленградчани имат оферта и да гостуват в Одрин.

Ентусиастите тренират редовно три пъти седмично в ОУ „Иван Вазов“ и на спортната площадка на бившия нафтопункт. Проф. Веселин Маргаритов им е предоставил необходимите топки и екипи. Всички са много амбицирани и дисциплинирани, каза Стамболиев. Хубавото е, че в тренировъчния процес се създаде и отбор от млади момчета, които имат желание да се занимават с този спорт, сред тях са близнаците братя Язанови, допълни той.

Елена МИХАЛЕВА