21
Вт, Май
22 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

ФК „Етър“ победи Амазонките с 27:20

Финалът за Купата на България по хандбал се игра днес в спортната зала на Свиленград пред пълни трибуни.

През цялото време публиката, за която би завидял всеки спортен клуб, не спря да подкрепя любимките си. Претенденти за високото отличие бяха отборът домакин и досегашният носител на купата ХК „Етър‘64“ (Велико Търново).

След драматичен мач Амазонките от Юга отстъпиха пред Болярките с 20:27. Срещата бе открита с гол за „Етър‘64“ в 37-та секунда. На няколко пъти свиленградчанки имаха шанс да обърнат резултата, но блестящите спасявания на вратарката на гостите Десислава Николова, която е и вратар на националния отбор, не им позволиха това.

Купата на победителите връчи кметът на Свиленград арх.Анастас Карчев. „За нас е чест да бъдем домакини на състезание от такъв висок ранг. Пожелавам на състезателките много бъдещи успехи и светли дни“, каза Карчев.

Преди мача в среща за трето и четвърто място играха отборите на ХК „Бяла“ и ХК „Сливница“. Трети стана „Бяла“, а четвърти – „Сливница“.

Награди имаше и за индивидуално представяне. За най-добър вратар бе обявена Десислава Николова от ХК „Етър‘64“, за най-полезен играч – Кристина Миланова от ХК „Свиленград“, за голмайстор – Мелина Спасова от ХК „Сливница“, която вкара 28 гола в първенството, а за най-добър защитник – Кристина Иванова от ХК „Бяла“.