18
Чет, Юли
34 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Свиленградските бадминтонисти Живко Тенев и Марияна Димитрова бяха удостоени с призове за спечелването на първите места на четвърто ниво в дисциплините единично и смесени двойки в ранглистата за 2023 година по време на първия кръг от Националната верига, провел се в Хасково.

На старта те отново показаха отлична игра. Марияна Димитрова спечели златен медал в дисциплината жени двойки заедно с Диляна Колева от Нова Загора.

Живко Тенев завоюва сребърен медал в дисциплината мъже единично, класирайки се втори от 18 състезатели.

Марияна и Живко играха още един голям финал в дисциплината смесени двойки. Те заеха второто място в крайното класиране от 10 двойки, окичвайки се със сребърните медали.

Много добър старт през 2024 г. направиха и децата от Спортен клуб по бадминтон „Свиленград 2015“. Седем деца от клуба участваха в зона Южна България в различните възрастови групи през целия месец януари.

Най-добре се представи Димитър Станков при децата под 11 години. Талантливият ни състезател спечели сребърен медал в дисциплината двойки момчета заедно с партньора си от БК „Гълъбово“. Второто място те завоюваха в конкуренцията на 22 двойки.

В дисциплината момчета единично Димитър Станков също се представи много добре, класирайки се на пето място от 45 състезатели.

Димислав Челебиев е другият наш състезател с най-добро представяне. При юношите единично той се класира на 14-о място от 44 състезатели.

Боряна Станева