01
Пет, Юли
17 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

59 са новозаразените в областта през последното денонощие

Шестима души от областта са починали от КОВИД-19 през последното денонощие, съобщиха от РЗИ – Хасково. Този брой е най-високият за 24-часа през четвъртата вълна на заразата.

Неуспелите да преборят болестта са три жени от общините Свиленград / 77 г./, Харманли /73 г./ и Димитровград / 72 г./ и трима мъже от Димитровград/ 55 г. и 71 г./ и Харманли/ 65 г./. С придружаващи заболявания са жената от Свиленград/ диабет/, жената от Димитровград/ белодробно заболяване/ и мъжът от Харманли/ със сърдечно и белодробно заболяване/. За останалите трима не се посочват придружаващи заболявания.

59 са регистрираните нови случаи на коронавирусна инфекция в Хасковска област за изминалото денонощие. Заразените са от общините Свиленград, Хасково, Димитровград, Ивайловград, Минерални бани, Стамболово, Тополовград и Харманли. Сред тях е акушерка от лечебно заведение за болнична помощ.

151 души са хоспитализирани към момента в лечебни заведения.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 10 953 души. Починалите са 702.