01
Пет, Юли
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Бивш зам.-министър на здравеопазването поема временно ръководството на поликлиниката

Досегашният управител на Медицински център I в Свиленград д-р Димитър Ермов подаде оставка от заеманата длъжност.

Заявлението му за оттегляне от поста считано от 1 май ще бъде гласувано на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на 28 април т. г. То вече е прието от постоянните комисии към местния парламент.

На мястото на д-р Ермов кметът арх. Анастас Карчев предлага за временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс д-р Валерий Венциславов Митрев.

„При обсъждането в комисията не стана ясно защо д-р Ермов подава оставка като управител на Медицински център I. Той направи много за поликлиниката – както за осъвременяването на материалната база и оборудването с модерна апаратура, така и за кадровото обезпечение. Не стана ясно защо на негово място се предлага лекар от София, който никога не е бил в Свиленград“, сподели пред „Старият мост“ председателят на групата съветници от БСП Стамо Димитров.

„Подадох оставка като управител на Медицински център I, тъй като законови промени ми позволяват да ръководя само едно дружество. Внесъл съм заявление за напускане и като управител на болницата в Тополовград, която оглавявам от около 10 години – заяви д-р Димитър Ермов, потърсен за коментар. - Д-р Валерий Митрев, който ще заеме мястото ми до провеждането на конкурс, е неврохирург. Освен като лекар, работил е и като председател на борда на директорите на Хасковската болница, в борда на директорите на болница „Тракия“ в Стара Загора, бил е заместник-министър на здравеопазването и др. Има квалификация по здравен мениджмънт, специализирал е нееднократно в чужбина. Идвал е в Свиленград, помагал ни е за осигуряването на апаратура.“

Напускам поста, но ще помагам, с каквото мога. Поликлиниката е част от мен, животът ми е преминал там, допълни д-р Ермов. Ако оставката му бъде приета от Общинския съвет, той ще остане управител само на МБАЛ – Свиленград.

СМ