19
Чет, Май
29 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Д-р Огняна Кумбова, лекар във ФСМП в Свиленград, почина след усложнение на КОВИД 19.

Леталният изход от коварната болест застигнал 59-годишната медичка в старозагорска болница.

Д-р Кумбова загубила битката с коронавируса при повторното й заразяване. През ноември м. г. успяла да се справи с инфекцията.

Екипът на спешното отделение в Свиленград са потресени от трагичната раздяла със своя прекрасен колега и изрази болката си с прочуствени думи във Фейсбук.

Седем души са починали от КОВИД през последното денонощие в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация. Сред тях е и мъж на 65 години от община Свиленград. Загубили битката с коронавируса са още трима мъже на 61, 74 и 71 г. и една жена на 74 г. от община Хасково, жена на 70 г. от Димитровград и мъж на 65 г. от Минерални бани.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 9144. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 255. В МБАЛ-Хасково са настанени 104 пациенти, в МБАЛ-Димитровград – 23, МБАЛ-Харманли – 16, в МБАЛ-Свиленград – 50. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени 22, а в МБАЛ „Хигия“ – 5. В лечебни заведения извън областта се лекуват 35.

От началото на пандемията са починали 576 души от областта, а напълно излекувани са 6915 души.