23
Пон, Май
30 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 16 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението по общини по настоящ адрес на лицата е: Община Хасково - пет жени на 50 г., 88 г., 63 г., 65 г. и 47 г. и двама мъже на 70 г. и 51 г.; община Димитровград – една жена на 46 г. и трима мъже на 30 г., 65 г. и 54 г.; община Харманли – мъж на 80 г.; община Свиленград – жена на 49 г.; община Стамболово – 1 мъж на 66 г.; община Тополовград – мъж на 72 г. Последният положителен случай е на мъж на 48 г., чуждестранен гражданин, за когото се провежда епидемиологинчо проучване. Двама от заразените са медицински персонал към Центъра за спешна медицинска помощ Хасково.

Хоспитализирани през последното денонощие са 7 души, а останалите са на амбулаторно лечение. 24-ят починал, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, е жена на 56 г. от община Димитровград. Тя е била диагностицирана на 7 октомври и лекувана в лечебно заведение извън областта. Жената е имала диабет и сърдечно заболяване и е починал на 12 октомври.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 342 души. Общо хоспитализираните лица в МБАЛ Хасково са 27, от които 4 човека са приети през последните 24 часа. Двама са настанени за лечение в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Хасково, един в МБАЛ "Света Екатерина" Димитровград и 4 човека се лекуват извън областта. На домашно лечение са 81 човека, починали са 24-ма, а напълно излекувани са 203 човека.