23
Пон, Май
28 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Жена с постоянна адресна регистрация на територията на община Свиленград е дала положителна проба за наличие на коронавирусна инфекция, съобщиха от Областния оперативен щаб в Хасково във вторник. Изследването е направено в лечебно заведение извън област Хасково, като случаят е регистриран в Националната информационна система, уточняват от там.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети двадесет и четири проби, се казва още в прессъобщението на областния щаб. Двадесет и две от тях са взети от РЗИ Хасково на контактни с Григор Димитров лица след изтичане на карантината им. Всички проби са отчели отрицателни резултати. Две от пробите са взети от пациенти на МБАЛ Хасково, едната е отрицателна, а другата е отчела положителен резултат. Положителен е мъж на 47 години от община Димитровград. Продължава работата по установяване на контактните му лица.

Рекордните 140 души, заразени с КОВИД 19 в страната, отчита пък Националният оперативен щаб. През последните 24 часа са направени и рекорден брой PCR теста – 4 524. Така общият брой на заразените в България става 4 831.

СМ