24
Сря, Юли
37 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Днес бяха открити разширението на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) и ремонтираният Сектор за белодробни заболявания към Вътрешно отделение в МБАЛ-Свиленград.

ОАИЛ е с трето ниво на компетентност и е изпълнител по клинични процедури, като приема пациенти за интензивно лечение от цялата област. Разширението се наложи във връзка с увеличения брой интензивни легла от началото на тази година. Обновеният Пулмологичен сектор е с капацитет 10 легла.

Ремонтът в общинската болница е извършен със средства от бюджета на здравното заведение. Той се прави след разрешение на Здравното министерство.

Гости на откриването бяха кметът на общината арх. Анастас Карчев, заместник-кметовете Анелия Георгиева и Светлана Динкова, кандидатите за народни представители от ГЕРБ – СДС Делян Добрев, д-р Георги Станков, Мариян Дервенков, общинският съветник д-р Мариян Кръстев и д-р Петя Димитрова – директор на ЦСМП – Хасково.

Разширението на ОАИЛ даде възможност да се увеличи броят на интензивните легла, създаде се по-добър достъп и поглед върху лекуваните пациенти чрез въвеждане на централна мониторна система, чрез която се извършва непрекъснато наблюдение на жизнените показатели на пациентите, каза управителят на болницата д-р Димитър Ермов. Всяко интензивно легло е оборудвано с кислородна аспирация, мониторна система и респиратор за вентилация.

Кметът арх. Анастас Карчев приветства персонала на лечебното заведение за добрата работа и благодари на д-р Ермов за добре управляваната болница и постигнатите високи финансови резултати.

Делян Добрев поздрави всички и изрази мнение, че това е най-добрата общинска болница в цяла южна България, която има изцяло европейска визия и работи в интерес на пациентите.