15
Съб, Юни
31 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Водачът Делян Добрев:Най-важната задача е спрем нетърпимата инфлацията

ГЕРБ – СДС регистрираха листата си в неделя в Районната избирателна комисия в Хасково. Представеният кандидат-депутатски списък е без промени от последните избори. Водач отново е лидерът на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев. Ето какво заяви той след регистрацията:

„Мотивирани сме да бъдем отново първа политическа сила и да увеличим резултата си. Имаме решения за проблемите на хората, основният от които е инфлацията. Разбрах, че „Промяната“ днес са се уплашили от вятъра и не са се регистрирали. Според мен вятърът им е най-малкият проблем, защото те трябва първо да обяснят на хората защо в хранителните вериги в България цените са по-високи отколкото в Европа. Това преди „Промяната“ го нямаше! Те трябва да обяснят каква е тази промяна, която направи живота ни толкова скъп. А ние от ГЕРБ-СДС ще кажем какво ще направим, за да се върне нормалността в икономическите отношения в България. Хората знаят, че през всички години на управлението на ГЕРБ инфлацията беше между 0 и 2 %, т.е. при ГЕРБ инфлация нямаше. Сега инфлацията всяка година е двуцифрена. Сравнима е единствено с 1997 година. Абсурдно е едни и същ продукт, в една и съща опаковка в търговска верига в Европа да струва 1 евро, а тук – 4 лева. Инфлацията става нетърпима. Всички обедняваме ежедневно, цените непрекъснато растат. Цените са по-високи отколкото в Европа, а доходите са много по-ниски. И решението не е в разхитителните бюджети, каквито имахме през последните 2 години. Решението е в това да се предприемат действия да я няма тази инфлация“

КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ГЕРБ- СДС ХАСКОВСКИ ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН

1.Делян Александров Добрев – ГЕРБ Хасково - икономист

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 и 48 НС. Председател на Комисията по енергетика, член на Комисията по бюджет и финанси в 48 НС. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

2. Д-р Георги Тенев Станков – ГЕРБ Любимец – ветеринарен лекар

Д-р Георги Станков е от Любимец. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44, 45, 46, 47 и 48 НС. Член на Комисията по земеделието, храните и горите и на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество.

3. Деян Красимиров Иванов- ГЕРБ Димитровград – електроинженер

Деян Иванов е от Димитровград. Магистър електроинженер от ВТУ "Тодор Каблешков". Главен експерт в Парламентарната комисия по енергетика. Член на УС на ФЕЕВИ- Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, 2017- 2018 е председател на СД на БНЕБ- ЕАД.

4. Иван Величков Минев – гражданска квота – юрист

Иван Минев е от Хасково. Завършил е право в Югозападния университет, владее английски и френски език. Член на Адвокатска колегия Хасково от 2012 година, втори мандат член на Дисциплинарния съд към Адвокатска колегия Хасково. Общински съветник в Общински съвет Хасково, председател на Постоянната комисия по обществен ред и законност. Семеен с две деца.

5. Д-р Стефка Здравкова Стефанова – ГЕРБ Харманли – ветеринарен лекар

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора със собствена ветеринарна практика. Областен управител на област Хасково от ноември 2019 година до май 2021г. Преди това заема поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

6. Божидар Петков Петков – МГЕРБ Димитровград – икономист

Божидар Петков е от Димитровград. Магистър по „Икономика и управление“ в Икономически университет – Варна. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград. Член на НИС на МГЕРБ. Член на НСОРБ – комисия по Европейски програми и проекти и комисия Икономика, регионално развитие и благоустройство.

7. Евгения Даниелова Ангелова – ГЕРБ Хасково – финансист

Евгения Ангелова е от Хасково. Магистър по финанси от University of Miami, САЩ, магистър по бизнес администрация (МВА) от American InterContinental University, Великобритания, бакалавър по международен мениджмънт от Pace University, САЩ. Областен координатор на Жени ГЕРБ Хасково. Депутат в 43 и 44 НС, зам.-председател на Комисията по бюджет и финанси и член на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и Комисията по външна политика. Зам.-председател на Общински съвет Хасково (2011-2014). Семейна с едно дете.

8. Митко Костадинов Полихронов – ГЕРБ Хасково – предприемач

Митко Полихронов е от Хасково.Предприемач в сферата на транспорта. Народен представител в 44 НС. Член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

9. Митко Петров Петров – МГЕРБ Хасково – икономист

Митко Петров е от Хасково, магистър „Маркетинг“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. Има деветгодишен стаж в сферата на маркетинга в една от най-големите пивоварни компании. Два пъти избиран за общински съветник от ГЕРБ Хасково. От 2019 г. до май 2021г. заместник областен управител на област Хасково.

10. Васил Димитров Митев – МГЕРБ Хасково – ИТ специалист

Васил Митев е от Хасково. Бакалавър от ПУ- ФМИ Пловдив „Бизнес информационни технологии“ и магистър „Информационни технологии със системи с изкуствен интелект“. Предприемач в областта на уеб апликациите и дигиталния маркетинг, семеен с едно дете. Лидер на МГЕРБ Хасково.

11. Атанас Емилов Асенов – ГЕРБ Хасково – предприемач

Атанас Асенов е от Хасково. Предприемач. Два последователни мандата е общински съветник от ГЕРБ Хасково. Семеен, с две деца.

12. Мариян Ненков Дервенков – юрист Мариян Дервенков е от Свиленград.

Завършил е юридическия факултет на УНСС- София. В момента е студент по магистърска програма на УНСС по специалността „Счетоводство и контрол“. Завършил е курс по юридически английски в Българска ИДЛО Алумни Асоциация. Работил е като юрисконсулт в частния и обществения сектор.

13. Райно Димов Стоянов – СДС – юрист

Райно Стоянов е от Хасково. Представител на СДС. Юрист, сътрудник в адвокатска кантора „Стоянов“. Зам.-председател на Европейските демократични студенти на ЕНП, член на Контролния съвет на СДС. Райно Стоянов е семеен с две деца.

14. Живко Жечев Янков – местна власт

Живко Янков е трети мандат кмет на с. Черногорово, община Димитровград. Завършил „Публична администрация“ в УНСС София, семеен с едно дете.

15. Николай Стефанов Николов - МГЕРБ Харманли – компютърен инженер

Николай Николов е от Харманли, член на МГЕРБ Харманли, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Харманли. Компютърен инженер, степен бакалавър от УХТ Пловдив. Семеен, с две деца.

16. Хавел Алдинов Карагьозов – студент по медицина

Хавел Карагьозов е от Димитровград. Той е на 26 години. Завършва медицина в Тракийски университет Стара Загора, стажант.