14
Пет, Юни
30 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

„Изборите на 14 ноември 2021 г. за президент и вицепрезидент и народни представители като цяло преминаха спокойно на територията на Свиленградската община“, заяви Веса Ходжева, кандидат за народен представител от Коалиция „Демократична България – обединение“.

„Това, което е притеснително, е ниската избирателна активност и нежеланието на хората да гласуват с мотива, че няма смисъл, което не е така. Апатията и ниската избирателна активност доведоха до тези резултати, които са красноречиви за това, което предстои. Влизането на 7 партии в 47-то Народно събрание говори, че трябва да има коалиционно правителство, но най-важното в случая е диалогът между тях.

Коалицията „Демократична България- обединение“ водеше една позитивна кампания в условията на пандемия. Основните приоритети бяха проблемите, свързани с водата – нейното качество и цена. Решаването на този проблем постави Катя Панева, водач на листата за Хасковски избирателен район, с внесения законопроект в 46-то НС. Другите проблеми бяха свързани със здравеопазването и по-специално с предоставяне на здравни услуги в малките населени места, електронното правителство и социалната сфера.

След тези избори предстои много работа, защото след 2 години са местните избори и ние трябва да продължим да работим за хората в общината, за подобряване на техния живот, за подобряване качеството на здравните услуги, на социалните услуги и придобивки.“