20
Чет, Юни
28 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

10 кандидати за народни представители от Свиленград и Любимец са включени в партийните листи за предстоящия избор за Народно събрание. На най-предни позици – втори след водача, са двама нашенци.

В листата на ГЕРБ – СДС непосредствено след лидера Делян Добрев е д-р Георги Станков, ветеринарен лекар от Любимец. Също втори, но в листата на ПП „Атака“, е Ангел Божинов от Свиленград.

Трима са кандидатите от Свиленград и Любимец, включени в листата на „БСП за България за участие в изборите на 14.11.2021 г. за народни представители. На 4-то място е Владимир Николов Бамбалов, на 43 г. от Любимец, женен с две деца, магистър по право, председател на общински съвет на БСП – Любимец, член на адвокатска колегия – Хасково. На 5-о място е вписан Георги Апостолов Бекяров, на 43 г., от Свиленград, с едно дете, член на адвокатска колегия – Хасково, адвокат на свободна практика. На 7-а позиция е Михаил Димитров Димитров, е на 54 г. от Любимец, председател на Тракийските дружества в община Любимец, учител, женен с две деца.

В листата не фигурира Никола Динков. Той бе номиниран от общинската организация с изричното условие да бъде водач, но, след като от София са спуснали за първата позиция Владимир Маринов от АБВ, строителният предприемач е отказал да участва в реденето на листата.

В челото на листата на ГЕРБ – втори, и за тези избори е д-р Георги Станков, депутат в 44-ото и 45-ото Народно събрание, с най-много преференции в национален план от вота за парламент през април т.г. На 57 години е, магистър по ветеринарна медицина. Бил е директор на Регионалната дирекция по безопасност на храните – Хасково.

На 13-о място е Десислава Петрова Кирякова от Любимец, член на МГЕРБ Любимец, бакалавър „Стопанско управление“, магистър „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“ от ПУ “Св. Паисий Хилендарски“. На 15-о място е Анелия Георгиева от Свиленград. Бакалавър „Социална педагогика“ от БУ „Проф. д-р Асен Златаров“, магистър по „Приложна психология“ в ПУ „Св. П. Хилендарски“ и „Агроекология и растителна защита“ в Тракийски университет – Стара Загора. Два пъти избирана за общински съветник от листата на ГЕРБ, заместник-кмет на община Свиленград. Семейна, с едно дете.

Коалиция „Демократична България“ е поставила на 7-о място свиленградчанката Веса Ходжева - началник сектор „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“. На 14-о място е Свилен Овчаров от Свиленград, адвокат с юридически опит в области като зелен бизнес, биопродукция, биосертифициране и ВЕИ. Работи в адвокатска кантора в София.

ПП „ВМРО – Българско национално движение“ са вписали на 4-то място Живко Георгиев Проданов. Проданов е завършил ВНВУ „В. Левски“, 10 години е служил в Гранична полиция, понастоящем работи в сферата на туризма. Три мандата общински съветник, председател на местната структура на ВМРО – БНД.

В листата на ПП „Продължаваме промяната“ на 6-о място е Георги Атанасов Демирев от Свиленград, на 28 години. Магистър по икономика от западноевропейски университет, обучавал се в Испания, Германия и САЩ. Работи в сферата на изкуствения интелект. Създател на портала за имоти оцениме.бг.

Ангел Николов Божинов заема второ място в 3-членната листа на ПП“Атака“. Той е роден на 27.02.1969 г. в Свиленград. Магистър по история и география от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Работил е като учител по история, бил е директор на основно училище, има стаж и като старши екскурзовод в Община Свиленград. Aнгeл Бoжинoв e лидep нa ΠΠ „Aтaĸa“ в Cвилeнгpaд и ocнoвaтeл нa oбщинcĸaтa пapтийнa cтpyĸтypa. От 2017 до м. май 2021 г. бе зам. - областен управител на Област Хасково. Ha пocлeднитe пapлaмeнтapни избopи бe вoдaч нa лиcтaтa нa „Aтaĸa“ в Kъpджaли.

СМ