28
Вт, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Изразена бе подкрепа за кандидат-президентската двойка Радев- Йотова

Свиленградските социалисти издигнаха кандидатурите на строителния предприемач Никола Динков и юриста Георги Бекяров за народни представители в следващия Парламент. Те са били одобрени единодушно на партийна конференция, провела се заради пандемията неприсъствено „на подпис“.

За Никола Динков изрично е посочено да бъде водач на кандидат-депутатската листа за Хасковски избирателен район. Динков е добре познат на свиленградската общественост. Той е бил депутат в 44-тото Народно събрание. За изборите на 4 април т.г. свиленградчанинът също бе номиниран, но си направи самоотвод на събранието на Областния съвет на БСП в Хасково заради създала се патова ситуация с трима кандидати, получили еднакъв брой гласове за второто място в листата.

Георги Бекяров е юрист по образование. Той е на 43 години, от Свиленград. Работил е в сферата на международния транспорт. В момента е адвокат.

Предстои предложенията да бъдат внесени в Областния съвет на БСП – Хасково, където ще бъде подредена кандидат-депутатската листа. Окончателното решение за водача ще бъде взето от Националния съвет на столетницата.

Пълна подкрепа изразиха червените делегати в Свиленград за кандидат-президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова. Така беше и на изборите преди 5 години, когато тукашните социалисти единодушно застанаха зад тях.