24
Сря, Юли
35 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

5 758 души, или 30, 45 на сто от имащите право свиленградчани са гласували на днешните парламентарни избори към 16. 00 часа.

Следобед гласува и лидерът на ГЕРБ – Свиленград д-р Мариян Кръстев, който е и 13-ти в кандидат-депутатската листа на партията.

Избирателната активност е много по-ниска от тази на предишните избори за народно събрание. За сравнение – към 17 ч. на 4 -ти април т. г. са гласували 56, 41 на сто от правоимащите.3 – 4 пъти по-ниска в сравнение с предишния вот за парламент е избирателната активност в ромските секции в свиленградския квартал Гарата, засега. В 27 СИК от 673-ма по списък до 14. 00 ч. са гласували едва 94 души. В другата СИК – 26-а, от 680 гласоподаватели правото си да избират са упражнили 166. По данни на РИК за Хасковска област най-висока е избирателната активност в община Минерални бани – 45,27%, следвана от Ивайловград, Любимец, Маджарово, Свиленград и др.

В Районното управление на МВР в Свиленград са подадени два сигнала за купуване на гласове – единият – за Любимец, другият – за свиленградско село. По двата случая веднага е извършена проверка, но нарушения не са открити.

Снимки: 1. В две големи секции в Свиленград и една в Любимец имаше по две машини за гласуване; 2. Д-р Мариян Кръстев гласува; 3. Охранянващ изборите жандармерист също упражнява своя глас.; 4. Почти празният коридор с шест избиратгелни секции в ОУ "Иван Вазав" в ранния следобед.5.Петгодишният Иван  от с. Райкова могила пуска хартиената бюлетина на своя дядо.