Политика
Инструменти
Шрифт
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Свиленград Иван Андреев обжалва във Върховния административен съд решението на хасковските магистрати, с което изборът на Георги Манолов бе признат за законен. Искът е подаден в законоустановения 7-дневен срок.
Както „Старият мост“ писа, Хасковският административен съд с решение от 9 декември отхвърли жалбата на Андреев срещу решението на Общинската избирателна комисия за резултатите от изборите за кмет на общината.
Съдът не прие приведените конкретизирани доказателства, като например явяването на Манолов в деня на изборите в секции в СОУ „Д-р Петър Берон“, а някои нарушения в протоколите на секционните комисии определи като несъществени. Дори хипотетично всичките подадени недействителни бюлетини да бяха гласове за Андреев, Манолов пак събира повече от половината от действителните гласове и е избран, постановиха административните съдии в областния град.
Всъщност, още на първото си заседание съдебният състав отхвърли искането за повторно броене на бюлетините и така предварително се очерта какъв ще бъде изходът от това дело.
СМ