18
Чет, Апр
23 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт
OBSLCOBSLC2OBSLC1Избраха за председател на ОбС Мария Станкова
 
Кметът на Любимец Анастас Анастасов, новоизбраните общински съветници и кметовете на населените места в общината положиха клетва днес. Церемонията бе водена от областния управител на Хасково Станислав Дечев. Както „Старият мост“ писа, в новия ОбС влизат 12 съветници от ГЕРБ и 5 от „Коалиция за Любимец“.
Градските старейшини и управници се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите на община Любимец и да работят за тяхното благоденствие.
Първото заседание на ОбС се ръководи от най-възрастния общински съветник Атанас Атанасов (ГЕРБ). Дневният ред бе от една точка – „Избор на председател“. Процедурата се проведе тайно, като 13 от съветниците подкрепиха Мария Станкова, а 4 от бюлетините бяха невалидни. Станкова бе единственият кандидат, тъй като другата предложена за поста Петя Христозов си направи самоотвод. „За мен е чест и отговорност за втори път да поема задачата да ръководя действията на всички съветници в решението на въпросите за благото на жителите на община Любимец“, каза Станкова и закри първото заседание. Тя обяви, че следващото събрание ще е на 13 ноември от 17:30 ч. Тогава ще се изберат съставите на постоянните комисии към ОбС.
СМ