13
Съб, Юли
19 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт
 17 партии, коалиции и инициативни комитети са регистрирани за участие в изборите на 25 октомври в Свиленград. Най-голям е броят на партиите. В Свиленград те са 12: Българска социалдемокрация, България без цензура, ГЕРБ, АБВ, Обединени земеделци, БСП, Национален фронт за спасение на България, Нова алтернатива, Атака, Зелените, ДПС, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“. Две са коалициите - „Народен съюз“ и „Реформаторски блок“. Има и една местна - „Заедно за Свиленград“. Инициативните комитети тук са два. Единият издига Живко Желев, по-известен като Живо Полицая, за независим общински съветник, а другият – Георги Манолов за кмет.
8 партии пък са се записали в Любимец: ГЕРБ, ДПС, Национален фронт за спасение на България, АБВ, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Атака, движение за радикална промяна „Българската пролет“, Политическа партия „Солидарност“. Две са коалициите, една от която местна - „Реформаторски блок“ и „За Любимец“. Два комитета издигат независими кметове за селата Белица и Лозен.
Това е окончателният брой на участниците в изборите, тъй като срокът за регистрация изтече в 18 ч. на 14 септември. Припомняме, че до 22 септември в ОИК ще се подават кандидатските листи. На 23 септември пък ще бъдат изтеглени номерата, под които партиите ще влязат в изборната бюлетина.
СМ