22
Сря, Май
21 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

0002DKC 0016Председателят на общинския съвет Георги Еленков е пети в листата от кандидати за народни представители на ПП ГЕРБ, под номер 10 е Любомир Апостолов, който е експерт “Проекти програми инвестиции” в община Свиленград.” Вие ни познавате, видяхте какво може да направи ГЕРБ за година и половина в Свиленград - привлечени са 78 милиона по европейски програми - за сравнение бюджетът на общината е 13 милиона“, каза Георги Еленков.

Той припомни огромната подкрепа на правителството на ГЕРБ за възстановяване на щетите от наводнението през 2012 година. В изключително кратки срокове бяха възстановени диги на река Марица, което предотврати нови, по-сериозни щети. Всички виждат ремонтираните улици, нови и реновирани паркове. И това е само началото, подчерта Георги Еленков.

Водач на листата на ГЕРБ в Хасковски избирателен район е Делян Добрев, бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма. На среща със симпатизанти в Хасково той подчерта, че правителството на ГЕРБ не е виновно за цената на тока. Договорите с централите със скъпия ток са подписани от предходните правителства. Точно кабинетът на ГЕРБ е спрял изграждането на нови електроцентрали от възобновяеми енергийни източници.

Правителството на ГЕРБ е подписало само два договора в областта на енергетиката, подчерта Добрев и уточни: „Като министър съм подписал нов договор с ГАЗПРОМ, който е първият от 23 години насам с по-ниска цена от предишната. Освен това успяхме да игнорираме посредниците за доставката на газ, които печелеха по 300 милиона долара на година, което допълнително сваля цената на газта”. Той посочи като успех на правителството и подписването на концесията за добив на нефт и газ в дълбоко Черно море. Проучванията досега сочат, че в блок „Хан Аспарух” има залежи на газ, които ще стигнат на България за 30 години. В същото време добитият газ ще е с 35 % по-евтин от вносния, а концесионерът ще отчислява на държавата процент от продажбата на синьото гориво. Инвестицията досега на фирмата, проучваща Черно море, е за около 1 милиард евро. Вече са ясни първите резултати от проучването за нефт и газ в района на Свиленград. Със сигурност до 2 години градът ще може да разчита на синьо гориво от собствени източници.Проучванията показват, че в общината има залежи на 3 милиарда кубически метра газ.

По повод увеличението на пенсиите, което влезе в сила от 1 април, министър Добрев припомни, че то бе гласувано още през ноември от кабинета на Бойко Борисов.

Министър Добрев акцентира върху социалната политика на ГЕРБ. Следващото правителство на партията ще работи в посока повече хора в заетост с по-добра работа. Програмата предвижда над 300 000 души да подобрят своите знания и умения, за да имат възможност за по-престижна или високоплатена работа. Обмислени са механизми, чрез които ще се осигури възможност на над 1000 предприятия за създаване на нови работни места чрез инвестиции в квалификация, подобряване на условията на труд и социални иновации. ГЕРБ ще гарантира и повече възможности за младите хора за по-лесен преход от образование към заетост . Вече са разработени програми, чрез които 50 000 младежи ще намерят реализацията си на пазара на труда. Делян Добрев бе категоричен, че партия ГЕРБ се ангажира всеки един млад човек, който завършва средно или висше образование, да намери своето място на пазара на труда чрез включване в мерки за заетост, стажуване, ИКТ и езикови обучения, кариерно ориентиране, подпомагане за мобилност и допълнителна квалификация.

Освен това, партията ще работи за добре развита мрежа от услуги в цялата страна в подкрепа на хората от различни уязвими групи. Със сигурност ще бъде приет пакет от мерки в подкрепа на майчинството и ще бъдат доразвити услугите в подкрепа на възрастните хора. ГЕРБ ще продължи реформата за извеждане на децата от социалните домове и осигуряване на семейна или близка до семейната среда.

Кандидат-депутатска листа на ГЕРБ

 

1. Делян Добрев

Дата на раждане 14 май 1978 година

Професия: Икономист

Министър на икономиката енергетиката и туризма 2012-2013

2. Красимир Стефанов

Дата на раждане 29 април 1971 година

Професия: Икономист

Директор НАП

 

3. Ирена Узунова

Дата на раждане 12 октомври 1966 година

Професия: Юрист

Областен управител на Хасковска област.

 

4. Владимир Митрушев

Дата на раждане 27 фавруари 1978 година

Професия: Икономист

Заместник кмет на община Димитровград

 

5. Георги Еленков

Дата на раждане 26 октомври 1974 година

Професия: Юрист

Председател на ОбС Свиленград

 

6. Проф.Цонка Каснакова

Дата на раждане 25 май 1948 година

Професия: Историк

Професор в Тракийския университет-Стара Загора

 

7. Д-р Иван Вълканов

Дата на раждане 24 септември 1960 година

Професия: Лекар

Началник на урологично отделение на МБАЛ и управител на медицински център в Хасково

 

8. Пламен Минчев –

Дата на раждане 7 август 1970 година

Професия: Юрист

Председател на общински съвет Тополовград

 

9. Сена Радева

Дата на раждане 25 юни 1959 година

Професия: Строителен инженер

Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС -Хасково

 

10. Любомир Апостолов

Дата на раждане 16 ноември 1985 година

Професия: Филолог и икономист

Експерт “Проекти програми инвестиции” в община Свиленград

11. Станислав Дечев

Дата на раждане 10 юли 1976 година

Професия: Електро-инженер

Експерт в ДФ „Земеделие“

Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС -Хасково

 

12. Стефка Здравкова

Дата на раждане 26 август 1979 година

Професия: Ветеринарен лекар

Общински съветник от ПП ГЕРБ в общински съвет- Харманли

 

13. Тодор Тодоров

Дата на раждане 12 януари 1967 година

Професия: Зооинженер, агроеколог

Координатор на офис Хасково на Национална Служба за Съвети в Земеделието

Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС -Хасково

 

14. Димитър Траянов

Дата на раждане 29 август 1981 година

Професия: Икономист

Кредитен експерт в банка

 

15. Румен Стоянов

Дата на раждане 5 юни 1984 година в Хасково

Професия: Магистър икономист

Старши експерт в ДФ „Земеделие“

 

16. Христо Братанов

Дата на раждане 29 декември 1976

Професия: Икономист

Мениджър във винарска къща

Общински съветник от ПП ГЕРБ в ОбС -Харманли