25
Чет, Юли
28 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

hristo-shterevИнж. Христо Щерев бе преизбран за председател на общинската организация на БСП на провелата се на 26 отчетно-изборна конференция на организацията. На форума присъстваха организаторът на НС на БСП за Хасковска и Кърджалийска област Калин Коцев, областният председател на социалистите проф. д-р Светла Бъчварова, лидерът на общинската организация на партията в Хасково Иван Станчев.

Щерев беше единственият кандидат за поста на самата конференция, тъй като останалите четирима номинирани за поста предварително си направиха отводи. Предвид намалялата численост пленумът на БСП бе редуциран от 23 на 19 души. В него влязоха и нови имена – на младежи, които са били включени в листата на БСП на последните местни избори.

Свиленградските социалисти не заявиха предпочитания дали Сергей Станишев, или Георги Първанов да оглавят партията. На предстоящия конгрес на БСП делегатите Христо Щерев и Никола Динков са упълномощени да решат за кого да гласуват на базата на предложените политики на единия и другия за развитието на партията и на страната.

Номинации за членове на Националния съвет пък получиха Георги Илиев, Христо Щерев, Светла Бъчварова, Емилия Масларова и Райна Йовчева.

Спрямо предишната, тази конференция беше по-добре посетена, делегатите бяха активни, имаше разнообразни, критични и мотивирани изказвания по организационната работа, структурата на партията, икономиката в страната, сподели след форума пред „Старият мост“ старият-нов председател Христо Щерев.

СМ