30
Чет, Май
17 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

shopovКандидатът за кмет на СДС за предстоящите местни избори е инж. Владимир Шопов. Това съобщи на пресконференция в четвъртък лидерът на сините Георги Шишков. Имаше още двама номинирани, които си дадоха отвод, каза Шишков. Владимир Шопов е човек с опит, бил е два мандата общински съветник и председател на Икономическа комисия в ОбС, допълни ръководителят на синята партия в Свиленград.

Владимир Шопов е роден през 1956 г. Завършил е МЕИ, специалност „Двигатели с вътрешно горене“. От 1981 г. досега работи в завод „Сакар“. Започнал е като механик, а през 1993 г. става директор на промишленото предприятие, което ръководи и в момента, като от 2004 г. се води прокурист. Семеен е, с едно дете. Не мога да пренебрегна факта, че съм номиниран от членовете на СДС, затова се съгласих да ми бъде издигната кандидатурата, каза пред „Старият мост“ инж. Шопов.

Аз не съм политик, но ако мога да помогна с нещо за просперитета на града, ще го направя, добави той. Според него предизборната кампания трябва да бъде позитивна. Целта е градът да става по-хубав, да има работни места, да се усвояват пари от европейските фондове, а не да си пречим един на друг, каза инж. Шопов.

Кандидатът за кмет на сините ще бъде и водач на листата за общински съветници. За нея са били направени 24 номинации, като 12 от тях били с изрядни документи за участие. Те са членове на СДС, сред тях има както представители на младежката организация, така и хора с опит, каза на пресконференцията Георги Шишков. Сред тях са Радка Гуджева, Добри Тодев, Ангел Кючуков, Христо Николов, Антон Славов, Атанас Христонев, Нели Георгиева и др. Засега подреждането в листата не е ясно. Тя ще бъде обща с коалиционните партньори от БЗНС на Георги Пинчев, възможно е да се включат „Обединени земеделци“ на Петя Ставрева и други демократични формации. Ще има и гражданска квота. Ще поканим хора, които споделят нашите идеи, оценяме работата в ОбС на сегашния ни общински съветник Николай Колев като много добра и него също ще го поканим, каза Шишков. Засега обаче все още нищо не е уточнено, защото партиите изчакват, допълни той. Сините ще издигнат и кандидати за кметове по селата, като това ще стане на по-късен етап.

В СДС ще се проведат и отворени вътрешни избори за кандидат за президент, като в Свиленград ще има две секции, а датата ще бъде уточнена допълнително.

manolovОбщинската организация на ПП ГЕРБ в Свиленград твърдо застава зад настоящия градоначалник Георги Манолов за трети мандат. Това реши местната структура на събрание в сряда. Манолов обаче все още не е обявил официално дали ще се кандидатира за кмет.

На събранието са номинирани и 48 души за листите за общински съветници и кметове на села. Този списък ще бъде изпратен за одобрение в Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. „Всички предложени са членове на партията – сподели организационният секретар на общинската структура Георги Еленков. - Имена още е рано да се посочват, но мога да ви кажа, че в листата влизат част от сегашните общински съветници, част от политическото ръководство, представители на младежката организация, ГЕРБ – жени и ГЕРБ – предприемачи.“

ГЕРБ-Свиленград ще подкрепят за втори мандат кмета на с. Студена Жельо Станков, за Момково и Капитан Андреево все още не било взето решение.

Очаква се списъкът на ГЕРБ  Свиленград с одобрените кандидати да бъде върнат от Изпълнителната комисия идния месец. Тогава ще започне подредбата на листата и ще стане ясен водачът й.

СМ