17
Пон, Юни
25 Нови статии

Политика
Инструменти
Шрифт

Трима от кандидатите за кмет на общината гласуваха

19,13 на сто е избирателната активност Свиленградската община към 11.00 ч., като 3 451 са дали своя глас. Това  е малко повече в сравнение с предишните местни избори, казаха от ОИК.

Пръв от кандидатите за кмет на общината гласува Димитър Харишев. Представителят на ИТН се яви пред избирателната урна точно в 8.30 часа. За мен гласуването е отговорност към нашите деца, родители, съграждани, сподели той. Гласувайки, ще има надежда, защото има такъв народ, посочи Харишев.

Част и половина след него бюлетина пусна досегашният градоначалник и кандидат за втори мандат арх. Анастас Карчев, който дойде със съпругата си в избирателната секция. Гласувах да продължим работата, защото Свиленград има нужда от своето бъдещо развитие, и защото заедно можем още, сподели той.

Минути по-късно пред урната застана кандидатът да кмет от Възраждане Мариана Иванова. В същата секция с нея гласува и втората в листата Петя Николова. Гласувах за едно различно и прозрачно управление с повече контакти с хората, защото всеки един човек е важен, както и всеки един проблем да бъде разрешаван максимално бързо и по най-добрия начин, заяви Иванова.

Своя вот даде и водачът на листата на ПП-ДБ Кирил Търпов, който сподели, че е гласувал с надеждата да се отделя много по-голямо внимание на културата и изкуството в общината.

 Изборният ден протича спокойно, до момента няма постъпили жалби и оплаквания, казаха от ОИК. В прокуратурата също не са постъпвали сигнали за нарушения.